loading...
Loading...

JOGLOSEMAREWS.COM– Lebaran atau Idul Fitri identik dengan bermaaf-maafan antara saudara maupun handai taulan.

Di Jawa ada sebuah tradisi untuk meminta maaf, yaitu dengan sungkeman.

Berikut kalimat sungkeman idul Fitri dalam bahasa Jawa inggil

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

Baca Juga :  Kadiskesau Beri Pengarahan Personel RS dr. Siswanto Lanud Adi Soemarmo

ucapan idul fitri bahasa Jawa

Ucapan selamat idul Fitri atau lebaran 2019 dalam bahasa Jawa.

Idul Fitri atau lebaran menjadi momen yang tepat untuk saling memaafkan.

Berikut ini kumpulan kata-kata ucapan selamat hari raya Idul Fitri 1440 H / Lebaran 2019 terbaik dalam bahasa Jawa lengkap dengan artinya

1. Muga-muga ati kita dilahirake suci lan resik. Kurangi ngolok-olok supaya bisa nggugurke dosa.

(Semoga hati kita terlahir kembali dengan suci dan bersih. Hindari perbuatan cela agar bisa menggugurkan dosa)

2. Muga-muga panglipur, kamakmuran, lan kawulane marakake kulawarga sampeyan ing liburan iki.

(Semoga keberkahan, kemakmuran, dan kesejahteraan menyertai keluargamu di hari raya ini)

3. Selamat hari riyaya, mugi-mugi kita sekaluarga tansah seneng.

(Selamat hari raya, semoga kita sekeluarga selalu bahagia)

4. Sadurunge srengenge wiwit singlup maneh, aku bakal ngucapake minal aidzin wal faidzin saka njero atiku.

(Sebelum matahari mulai tenggelam lagi, izinkan aku mengucapkan minal aidzin wal faidzin dari lubuk hati)

Baca Juga :  Nasi Sedekah Jumat Alias Nasehat Al Firdaus, Seribu Nasi Kotak untuk Para Pekerja Pasar dari Siswa Al Firdaus

5. Minal aidzin wal faidzin, ayo mulihake maneh kabecikan iki.

(Minal aidzin wal faidzin, ayo kita mulai dari awal lagi semua perbuatan baik ini)

6. Ayo resik ati, jiwa, lan ngilangi dosa saka awak lan pikiran.

(Mari bersama bersihkan hati, jiwa, dan hilangkan dosa dari dalam tubuh dan pikiran kita)

7. Tembung pengampunan lan pandonga sing becik mugi-mugi bakal njaga kulawargamu ing dina sing apik iki.

(Berbagai kata maaf dan doa baik semoga melindungi semua keluargamu di hari baik ini)

8. Tuku kelinci wayah mendung, nggiling daginge ning njero mesin. Ramadan Suci bakal rampung, aku ngucapke Lahir Bathin.

(Beli kelinci saat mendung, dagingnya digiling di dalam mesin. Ramadan Suci akan berakhir, aku mengucapkan selamat lahir batin)

9. Ana kesalahan sing nyata, diucapake lan rampung. Ing dina suci iki, mugi sampun kaapunten.

(Masih ada salah yang tersirat, terucap, dan terlakukan. Di hari yang penuh kesucian ini, mohonlah dimaafkan)

10. Wong dosa sing paling apik yaiku wong sing mratobat. Ana apike ngapurani kabeh manugso sing pernah nglarani ati.

Baca Juga :  Promo, Menginap di Syariah Gratis Aneka Macam Rujak

(Sebaik-baiknya pendosa adalah mereka yang mau bertaubat. Ada baiknya memberikan ampun untuk semua manusia yang pernah menyakiti hati)

11. Ayo podo-podo ngresikne ati ing dina riyaya iki.

(Ayo bersama-sama membersihkan hati di hari yang fitri ini)

12. Minal aidzin wal faidzin, muga-muga Allah SWT ngapura kabeh dosa kita.

(Minal aidzin wal faidzin, semoga Allah SWT mengampuni semua dosa kita)

13. Anget salam kanggo kulawarga sing paling cedhak, mugi-mugi kita dadi wong sing luwih migunani.

(Salam hangat yang untuk keluarga terdekat, semoga kita menjadi orang yang lebih bermanfaat)

14. Nalika pasa, mesthine weteng bakal kosong, nanging aja ngecakake ati kita kanggo nampa pangapuran.

(Saat berpuasa tentu perutakan kosong, tetapi jangan kita kosongkan hati untuk menerima maaf)

15. Muga-muga Allah SWT nyedhiyakake kabecikan gedhe lan tentrem ing dina suci iki.

(Semoga Allah SWT memberikan kebahagiaan dan ketentraman yang berlebih di hari yang suci ini)

www.tribunnews.com

Loading...