JOGLOSEMARNEWS.COM Panggung Sastra

Kumpulan Parikan Jowo Tentang Susah Move On dari Mantan, Bikin Ngakak Abis, Kemarin Trending di Twitter

Tangkapan layar trending topic Twitter Indonesia, Rabu (6/11/2019) malam.   twitter.com via tribunjogja
loading...
Tangkapan layar trending topic Twitter Indonesia, Rabu (6/11/2019) malam.   twitter.com via tribunjogja

JOGLOSEMARNEWS.COM – Tagar #parikanjowo trending di Twitter Indonesia, Rabu (6/11/2019) malam.

Rata-rata membahas seputar susah move on dari mantan.

Melansir Tribunjogja.com, berikut kumpulan kutipan parikan Jowo yang diunggah oleh warganet di Twitter dengan tagar #parikanjowo.

“Mlebu salon mbake ayu-ayu (Masuk salon mbaknya cantik-cantik)
How can I move on when I’m still in love with you (Bagaimana aku bisa move on ketika aku masih cinta kamu),” dari @ndasalusi.

“Golek yuyu (cari kepiting kecil)
Karo gogo (sama Gogo)
i love you but i am letting go (aku mencintaimu tapi aku membiarkanmu pergi),” tulis @Anindhitonanda.

“Semarang Suroboyo, (Semarang, Surabaya)
Wes kadung sayang jebule milih sing liyo (Sudah terlanjur sayang ternyata milih yang lain),” tulis @gigihprayogo_.

“Lemper digawe soko ketan (Lemper dibuat dari ketan)
Tiwas baper ora sido jadian (Terlanjur baper tidak jadi jadian),” tulis @em_juprianto.

“Nunut leren ning pinggir sawah (Numpang istirahat di pinggir sawah)
Kowe ngejak balen aku wes wegah (Kamu mengajak balikan aku sudah tidak mau),” tulis @nengsopia_.

“Tuku kue tekan jambi (Beli kue sampai Jambi)
Pacaran sue urung dirabi (Pacaran lama belum dinikahi),” tulis @sucidwifebri.

“Mangan gethuk marai lemu (Makan gethuk bikin gemuk)
Senajan ngantuk tekenteni chatmu (Walaupun mentantuk kutunggu chat-mu),” tulis @dimasrahmatn.

“Jogja malang ponorogo (Jogja, Malang, Ponorogo)
Kadung sayang ra wani kondo.. (Terlanjur sayang tidak berani bilang),” tulis @Putri_wulan95.

“Isuk isuk nandur pari (Pagi-pagi menanam padi)
Pari ludes dirusak babi (Padi habis dirusak babi)
Suwi kok ora ngabari (Sudah lama tidak memberi kabar)
Sekali ngabari lha kok wes rabi (Sekalinya mengabari kok sudah menikah),” tulis @ibrahimerha.

“Pasar bandar, pasar tugu. (Pasar Badar, Pasar Tugu)
Atiku ambyar, mergo sliramu. (Hatiku hancur karena kamu),” tulis @aminuddin_1626.

Selain parikan tersebut, beriku adalah kumpulan parikan yang dikutip dari Yosefpedia.com.

Beras ketan digawe lemper, ketemu mantan atine baper

Ngiris bawang karo kecubung, wani nyawang ra wani nembung

Mlayu-mlayu diuber jaran. Ora kudu ayu sing penting nyaman

Kembang waru kuning warnane. Aja cemburu, eling kowe dudu apa-apane

Habis minum kopi minum jamu. Hidupku akan sepi, bila tidak ada kamu

Rokoke surya, ombene kuku bima, jare ngongkon setia, eh malah kono mendua

Bakso marem, baksone lemu-lemu. Atiku tentrem lek karo dirimu

Ojo ngguya-ngguyu, mengko kelebonan nyamuk. Aku tresno sliramu, gak peduli karo statusmu

Gunung sindoro, gunung sumbing, koe sing merjuangno, wong liyo sing nyanding

Kelambi suwek, kecantol lawang. Gayane cuek, padahal sayang

Ngombe congyang, tambule tape. Tiwas sayang, jebul mung di pehape

Tuku bawang, kleru mrico, wes kadung sayang tapi mung di anggep konco

Bengi peteng, awane padang. Ora kudu ganteng, sing penting sayang

Sandal baru, digondol asu. Wooee cah ayu, I love you….

Mangan cemplon, nang pinggir pulau. Jare wis move on, jebul isih galau.

Mangan kinco, lawuhe bakwan. Mung sewates konco, ning nduwe perasaan

Dalan lurus akeh jeglongan, menggok sithik nemu tikungan. Yen wes cinta kudu bertahan, ben gak ngrasakake kelangan

Hari ini hari Kamis, dimana ada kenangan manis yang berakhir tragis

Lungo tuku sate, ngerti wong ayu ketok pupune. Najan chat ku rame, yo mung kowe sik tak arepake

Sing lanang wes berjuang, seng wedok malah dolanan. Seng wedok wes kadung sayang seng lanang malah ngilang

Tuku manik-manik karo si upik, kakean piknik lali sing nyepik

Tuku pare ing Cemoro Sewu. Cukup kowe wae sing nang atiku

Kaosku suwek kecantol lawang, gayane cuek, asline sayang

Mangan ketan ing pinggir dalan. Wes dadi mantan kok isih ngajak dolan

Tuku sego sambel trasi. Yen kowe cidro, nggerus nang ati

Dolan-dolan nang Nganjuk-Kertosono. Wes kadung tresno, bocahe seneng wong liyo

Jangan bayem lawuhe krupuk. Disawang ayem tapi neng ati remuk

Tuku jamu karo nyawang wong ayu. Senajan kowe lemu, tetep muat ning atiku

Mendung durung mesti udan. Durung nembung nanging wis kedisikan

Nandur gedhang nang tengah alas. Kadung sayang jebul malah kandas

Neng pandan tuku ronde. Nelpon gendakan, kleru bojone

Nyokot kijing karo ngguyu, sugeng enjing bocah ayu

Njobone “Ampuh” Njerone “Rapuh” Rogone “yakin” atine “Tekanan batin” fisike “tegar” jiwane “ambyar”

Tuku bakpao nang pasar badas. LDR-gak popo sing penting ora kandas

Jambu alas pait rasane. Sing digagas di sepik kancane

Pantun Cinta Lucu Bahasa Jawa

Percuma nek pacaran akhire balik kanan bubar jalan. Mending konconan, langkah tegap maju ke pelaminan

Andeng-andeng nang duwur lambe. Tiwas seneng, wis ono sing duwe

Isuk isuk moco koran. Suguhane acar karo gorengan. Moto ngantuk gelalapan. Nelpon pacar keliru selingkuhan.

Saben dino chat-chatan. Kadang yo kangen kangenan. Lek pas ketemu yo gandengan. Tapi hubungane gak enek penjelasan

Dimana ada story cewek yang lagi galau. Disitu ada garangan yang sok perhatian

Tuku semen nang arab. Sing dodol simbah Surip. Nek g isoh dadi konco akrab. Yo Rapopo nek dadi konco urip

Bosen itu manusiawi. Tapi seng setia mesti biso jogo ati

Tuku manuk nang pasar sapi. Ojo ngamuk yen mantanmu rabi

Sing jomblo ae statuse bahagia terus. Mosok sing pacaran malah galau-galau terus statuse

Wajik kletik gulo Jowo. Mbake cantik jenenge sopo?

www.tribunnews.com

Artikel ini telah tayang di Tribunjogja.com dengan judul Kumpulan Parikan Jowo Patah Hati dan Rayuan Netizen yang Bikin Ngakak, Sempat Trending di Twitter, Artikel Asli